2023. GADA AIZRAUJOŠĀKĀS LOGU DIZAINA TENDENCES

Gads ir riņķī un jaunu gadu sāksim ar apskatu, kas tad jaunajā 2023. gadā ir aktuāls?

Sāksim ar krāsu. Ik gadu decembrī pasaulē pazīstamais krāsu institūts  “Pantone” paziņo nākamā gada aktuālo krāsu. Par 2023. gada krāsu tiek pasludināts vēsi sarkanais tonis “Pantone 18-1750 Viva Magenta”. Tā ir piesātināti rozā krāsa ar purpursarkanu nokrāsu, kas pieder sarkano un bordo toņu saimei.  Ja šī gada krāsa šķiet acīm tīkama, to vari iekļaut arī savas mājas dizainā, ienesot telpā dinamiskumu. Un kāpēc, lai tie nebūtu, piemēram, aizkari? Ienes telpā to kā akcenta krāsu un tā Tu piešķirsi telpai dzīvīgumu.

Tumši loga rāmji

Tie visbiežāk ir melni, granīta vai tumši brūni toņi. Melnus rāmjus ir viegli saskaņot ar pārējo interjeru, arī ar aizkariem vai žalūzijām. Lielākoties tumši loga rāmji telpai piešķir eleganci un izsmalcinātību. Ņem  vērā, ka tie atsevišķos gadījumos var vizuāli samazināt telpu.   Tie lieliski akcentē logus arī no āra fasādes. Ja apsver domu par pārmaiņām, tad noteikti dod iespēju tumšiem loga rāmjiem.  Un nebaidies no vārda “tendence”! Melnās krāsas izmantošana, kā akcenta krāsa logu rāmjiem, nav tāda dizaina izvēle, kas drīzumā varētu pazust.

Automātika turpina valdīt augstākajā līmenī

No robotizētiem putekļsūcējiem līdz automatizētām žalūzijām. Mēs mīlam ērtības, ko mūsu dzīvē sniedz mājas automatizācija jeb “gudrā māja”. Iespēja kontrolēt logus no viedtālruņa vai planšetdatora, ir ērts veids, lai logi tiktu atvērti un aizvērti jūsu vēlamajā laikā, pašiem neesot klāt. Kāpēc tas ir nepieciešams? Ja esat ceļojumā vai kādā izbraukumā, tad varat likt manīt garnadžiem, ka kāds ir mājās. Ieguvumu no logu motorizācijas ir daudz.

2023-tendences
Koka horizontālās žalūzijas

Dabas klātbūtne interjerā

Šis nav nekas jauns un turpina notikt daudzās mājās arī 2023. gadā. Tie ir zemes toņi, koka un akmensmasas elementi, lins un, kā interjera dekori, augi un zaļumi. Kas attiecas uz koka elementiem, tad logos atgriežas koka horizontālās žalūzijas. Pirmkārt, tas ir ilgtspējīgs risinājums logu noformējumam. Otrkārt, pareizi integrējot tās savā mājas interjerā, rezultāts būs ļoti gaumīgs. Populāri horizontālās žalūzijās ir likt tādās telpā, kā virtuve vai vannas istaba.

Logu sienas

Šī tendence iet roku rokā ar tiekšanos pēc dabas klātesamības. Tas ļauj telpā ienākt maksimāli daudz dabīgā apgaismojuma un paver brīnišķīgu skatu uz ārpasauli. Kā noformēt šādus logus? Sākotnēji nereti mēs vēlamies šos logus atstāt bez nekā, bet pienāk brīdis, ka tomēr gribas privātumu vai gaisma traucē naktsmieram. Un te atliek izvērtēt, vai ērtāk un labāk būs rullo žalūzijas vai brīvi krītoši aizkari. Ar abiem variantiem var panākt ļoti efektīvu rezultātu, bet tā ir gaumes lieta, kas katram pašam ir jāsaprot.

Ir tendences, kas, cik ātri atnāk, tik ātri aiziet. Bet ir arī tādas tendences, kas saglabājas gadiem ilgi. Mēs iesakām neskriet pakaļ interjera modei, bet gan izvērtēt, kas pašiem patīk. Ja tas sakrīt ir jaunajām tendencēm, tad lieliski. Ja tas ir kaut kas klasisks vai novecojis, tam nav pilnīgi nekādas nozīmes. Katrs savu ligzdiņu veidojam, kā pašiem tīk.

*bildes no interneta dzīlēm